fredag 14 september 2012

 En Aski som står stilla och en höst som är på väg. Halva trädet har kapitulerat.

Åvik och jag började med att dänga stringen i marken. Väldigt försiktigt gick bra, men att göra det så att det kom lite energi, var oerhört svårt för Åvik. Till slut löste vi det genom att vi stod i samma färdriktning och jag slog snett framför oss, liksom mer framför mig än framför Åvik. Då kom vi till hängläpp-läge för Åvik. Så då gick vi över till att melt to stop. Från skritt och från trav. Har inte börjat jobba Åvik i galopp on line än. Galopp och svängar är inte hans grej än. Men efter tre, fyra gånger så fungerade melt to stop hyggligt.

 Ännu en suddig bild på Åvik i skymningen, men man kan skymta en utveckling i överlinjen. När vi hade melt to stop så gjorde vi vändningar med bibehållen rytm i skritt och där han nära på gjorde skritt-piruetter eller bakdelsvändningar och höll rytmen. Heja Åvik!

Nästa övning var att variera min position när Åvik cirklar och ta på honom när jag är nära. Att vara i zon fem och sträcka handen mot Åvik och mena något vänligt, tog sin tid att förklara. Vi tog oss tiden.

Hästarna har börjat sätta vinterpäls. Kvällarna är mörka strax efter åtta. Hu! Snart dags att stalla in pållarna.

Inga kommentarer: