tisdag 11 september 2012

Blötdjur

Klämde in tre kvart tänkte lek mellan jobb och föräldramöte för Otto. Tänkte mig härliga framsteg och solsken. Fast det slog mig att jag läst i Karen-boken att man ska vara lika undemanding som demanding och jag tänkte lite skamset att jag mest far in i hagen och connectar och leker på och vill bara prova allt jag läst.

Hästarna kom halvvägs till mig med en fart som påminde om den jag har nu i morgonjoggen. Alltså mest en brist på fart. Efter lite Karen-kram och perfect-prat kändes det som vi var på rätt sida om allt. Åvik on line med en uppknäppt tygel som lina. Fina övergångar skritt - halt - skritt från vänstersidan. Därpå provade vi circling som jag läst om det senast i Karen-boken. Lite tjatig om boken, men den är så spännande. Åvik skulle behålla cirkelspår, rytm och tempo oavsett var jag befinner mig. Så att människan leker sig nära hästen och går med och går bort mot mitten och tillbaka och samtidigt är neutral för hästen. Någon av de första gångerna jag närmade mig sprang Åvik i väg i trav, annars höll han cirkeln, rytm och tempo som han brukar. Lite saktare i nerförslut. Hela hagen lutar, en enda stor Hill Therapy.

Då kom regnet, först försökte jag att vi skulle circla vidare, fast mest under träden, men Åvik tyckte att gå ut i hällregnet var fånigt. Så vi skjulade under träden. Manno kom travande och delade träd. Till och med Aski klämde in sig. Bakom Åviks bakben, tyckte hon var ett säkert ställe.

Lite lek med sänka huvudet gjorde Åvik och jag. Det gick så där och jag fick ett anfall av övermod och tog av grimman. Sänka huvudet och huvudet åt sidan gick bra. Men när jag ville att han skulle höja huvudet, tappade han tålamodet och sprang i väg.

Man kan säga att vår kommunikation brast och Åvik ville inte vara nära mig och gick undan tre gånger, innan jag fattade att hålla sticken mer bakom mig. Då kom vi nära varandra och vi kunde stå tätt ihop. Jag smekte hans panna och han blåste varmluft mot mitt hjärta. Hjärtat var förvisso dolt under en väldigt blöt t-shirt och diverse kroppsdelar. Men det var riktning mot hjärtat.

Inga kommentarer: