måndag 24 september 2012

Måndagseftermiddag

Promenerade hem hästarna. När jag kom till hagen stod de och sov. Jag gick och hällde ut vattnet, fixade med bommen som legat över grinden och öppnade grinden i slutet av skogsvägen. Hästarna tittade på mig med spetsade öron, men rörde sig inte mot mig. Å andra sidan inte heller bort.

När jag gick för att sätta på grimman började jag med Karen-kramen. Åvik fick jag krusa. Vet inte vad det är som inte stämmer, men något är det. När de var kramade och tuggade och hade fått ett äpple gick vi mot grinden. Båda hästarna gäspade och gäspade så att de knappt kunde gå.

Den lilla leriga skogsvägen var kantad med vildsvinsbajs och och blåsten drog och riste i träden. Bra tillfälle att träna på Melt to stop med två hästar samtidigt. Åvik kände ett stort ansvar för att stå och hålla utkik. Men jag andades ut, berömde hans ambitiösa hållning och sa att jag skulle ordna allt.

Åvik trodde inte på mig med en gång, men det gick ändå, efter stund. När alla var lugna promenerade vi hem och passade på att växla mellan melt to stop och aktiv halt och ryggningar.  Så nu är de hemma, men får vänta lite till med att komma in om nätterna. Hemma i hagen undemandade jag en tio minuter tills det kom ett arbets-sms.

I morgon kommer Zeta och skor hästarna.

Inga kommentarer: