lördag 22 september 2012

Torsdag, fredag och lördag.

Torsdagen och fredagen var inte mycket ur hästeri-vinkel. Karen-kram, fast inte på Fredagen med Åvik. Då bojkottade han mig.

Idag Manno och jag melt to stop med en Karen-kram som final i skritt, trav galopp. Det funkade fint, fantastiska fina avslappnade korta galopper. Att vara neutral i cirkling och däremellan lite  Moving Massage var tuffare i trav. Courbette igen i början. Inte helt lätt att hålla kvar handen då!

Men jag är ju av envis natur och Moving Massage blev det.

Både i Melt to stop och Moving Massage mycket mun. Melt to stop följdes av tung vift och krull. Manno kan som en del människor forma tungan till en cirkel, vet jag nu. Moving Massage gav mer tuggande och stretchar i microformat, flera stycken.

Manno var efter två timmar med fin bakdelsaktivitet, men nacken ville inte släppa, trots tt svansen såg ut som på en arab.

Den nedrans kursen i Zen och ridning blev inställd. Mannen hade fått familjeproblem.

4 kommentarer:

Eva sa...

Blir väldigt nyfiken på vad en Karen-kram kan vara...

Ulrika sa...

Min tolkning: Att när som helst kunna gå fram till sin häst och krama hästen, i alla gångarter och kramen får hästen att känna sig avslappnad och älskad.

I korthet når man detta genom att hålla på först stilla stående och sedan i alla gångarter att närma sig hästen, krama den och klia den tills den slappnat av. Inte bara tills den står stilla.

Flyttas sedan till beröring under rörelse och då slappnar hästen av och rör sig samtidigt och det fungerar under ryttare och leder fram till stretchen.

Eva sa...

TACK! Låter fint.

Ulrika sa...

Det är fint och i alla fall med mina, har det varit förvånansvärt komplicerat. Inser att det fattades något i grunden med friendly och avslappning.