tisdag 27 september 2016

Red Freja och Manno på lina

Red Freja. Det var mer än tre veckor sedan sist. Hon var glad vid sadling och uppsittning. Ville först inte gå av gårdsplanen. Lite stel och spänd i början.

Vi skrittade böjar och började ganska snabbt med 6 - 10 travsteg på rak linje mellan böjarna. Allt enligt Karens idé om att man börjar med det man vill ha tillsammans där man har det. Freja och jag har trevliga böjar i skritten och klarar traven bra rakt fram.

Hester-inspirerat försöker jag få in tvåhundra övergångar varje pass. Har inte kommit ihåg att räkna alla, men många var det. Det var 14 minuter 42 sekunder skritt, 1 minut 12 sekunder trav och 24 sekunder galopp, enligt apppen. Fast jag märkte ingen galopp.

Freja har vilat sig i form.Jag kan ha niat mig i form. Fast jag niade inte i går, för jag låg ju i feber hela helgen. Freja var stabilast och starkast hittills. Bra bjudning, men ändå snabbt slut. Efter 17 minuter började hon smälla ihop bakhovarna.

Manno på lina. Fem minuter skrittande volter på hela fältet. Fem och en halv minut trav och lite galopp och skritt av i fem minuter. Han var stel i höger sida, men pigg och framåt. Igår verkade han ha ont, fast jag förstod inte var. Vi var ute i mörkret.

Bild från när jag red Manno senast. Gamla fina Mannen.

Inga kommentarer: