onsdag 28 september 2016

Red Manno & Freja på lina

Manno i 32 minuter i vinterhagen. Det var mera lutning i hagen än jag tänkt på när jag markarbetat. Volter och åttor. Mest skritt, en del övergång till trav på böjt spår från skritt. Var väldigt svårt i början. Kanske har han ont, men jag vet inte. Jag behöver en hästkiropraktor till dem. Sedan travåttor och volter tills han mjuknade till och kunde gå i stretch på volt i trav i båda varven. Skritt 21 minuter 45 sekunder och trav 7 minuter 54 sekunder. Ingen galopp. Det har regnat och var halt i gräset.

Blåsigt och i skymning. Manno var spänd i början, men kom sig och kunde stanna i arbetet med sin mentala kraft ganska bra. Bättre än väntat, men med lite kvar att jobba med.

Freja på lina. Övergångar en masse. Även vi var i vinterhagen, men nära vägen. Det lutar där med. Något är ju i skogen på andra sidan fältet som är lite läskigt för hästar, så hon hade fokus där först. Men för bättre kontakt så bad jag om skritt - trav- skritt- halt - rygga -trav -skritt- skrittpiruett- skritt-trav-halt- rygga - trav och variationer på detta. Det blev 20 minuter. De fyra sista i skritt. Freja var mycket lyhörd och fin. Det var mörkt, men gick bra.

Inga kommentarer: