torsdag 6 oktober 2016

Red Freja och Manno-mys

Red Freja på fältet mitt över vägen. De har tagit ensilage, så nu var det kort och fint över hela fältet. Först tog vi en promenad med mig på marken runt fältet. Freja var ganska på tårna. Det är väldigt blåsigt och klart i dag. Men jag bestämde mig för att prova på fältet. Så först nära tio minuters arbete från marken, först gick vi i kring. Sedan öppna på liten, liten volt i både skritt och trav.

Jag satte upp från brunnen och red ut på fältet. Freja var hemskt spänd när hon klev över från asfalten till fältet, men sedan gick det fint. Hon var pigg och stadig. Det känns som hon kan bli en Åvik. Mörkret föll och vi böjde och travade långa raksträckor. När hon började tagga upp och bli svårstoppad, växlade jag med kortare än 20 stegs intervall mellan skritt och trav. Vi gör avsaktningarna bara för sätet, så jag vill inte att vi ska tappa bort det. Hade lyssnat på Dressyr programmet av Ridpodden och kände mig gas och bromsinspirerad av Tinne Wilhelmsson som pratar där. Avslutade med skritt på ganska lång tygel tills Freja landade. 18 minuter uppsuttet och nära 3 minuter trav. Korta pass, men jag har träningsvärk i hela torson. Så jag törs inte ösa på med mer.
Tacksam för att jag kan rida alls.Manno fick trekka i fem minuter och en grundlig rykt. Tror att han har träningsvärk från igår. Han la svansen åt sidorna märkligt.

Inga kommentarer: