söndag 23 oktober 2016

Red Freja.

Red Freja i vinterhagen. Hon var vanvettigt spänd och stirrade efter grisar och hjortar, men med hjäp av bågar och skrittökningar så kom vi oss. Provade Passier-sadeln från Cecilia. Den satt som en smäck och kändes superstabil, trots att jag belv väl medveten om att dansbyxor kan bli lite hala mot lädersadel, samt att stigbygelfästena måste vara högre upp på den här sadeln, än på Star Trekken. Så det blev hopplängd på stigläderna. Trots detta kändes den stabil och den smala sitsen hjälpte till med rörligheten i höften. Vi kom till lite trav i balans också. Härligt. En halvtimme och sedan kom regnet.

Köpt nytt regntäcke till Sockan. Rambot spände över bogspetsarna och hon är öm där. Hon var pigg, om än lite snubblig i morse. (Regntäcke på Jem & Fixx för 150 kr och ylletäcke för samma pris. Bär jag kom hem såg jag att jag inte tagit ylletäcke utan två regntäcken. Men det är ju bra om det blir blött)

Manno verkar må bra, om än något understimulerad av helgens vila. Som inte var meningen, men fina grejor som Cecilias alla saker och hämta spån i dag, samt äktenskaplig samvaro tar ju tid. Fast den gode maken kompenserade med stalltjänst.


Inga kommentarer: