lördag 22 oktober 2016

Red nästan Freja ut och två på lina.

Freja och jag börjar jobba oss mot att komma ut i skogen och vara uppsuttna från början. Extremt skrämmande att gå hemifrån, säger Freja. Som om man leder henne hundra meter bort fungerar bättre. Men nu vill vi kunna gå från hemmet. Hoppade upp från brunnen och vid red runt ladan, lite då och då så svängde vi upp på vägen och red lite bortåt. Väldigt lite, ungefär fem meter och sedan vände vi om. Först med panik i hästapållen och senare i balans. Klarade trav i stretch runt ladan åt båda hållen. Vi red i en halvtimme. Sedan gjorde vi nos-svans-stretchen och Freja klarade det på båda sidorna.

Manno på lina i backen i vinterhagen. En kvart i trav och fem minuter i skritt.

Sockan som har börjat kasta runt allt hon kommer åt, blivit blankare i pälsen och korset har börjat slutta micro-mycket fick åtta minuter på lina med fokus på att byta varv. Vilken kanonhäst hon är! Så lätt allt går. Hon fick enligt uppgift 8.5 på ridbarhet i sitt treårstest i Danmark. De är tydligen snålare med poäng där, så det är väldigt bra och hon är väldigt lätt att hantera och leka med. Sedan nos mot svans åt bägge håll.
2 kommentarer:

Maria sa...

Fina hästar du har. Jag är impad av dig, du verkar ha ett fantastiskt tålamod...detta är nåt som jag avundas dig!

Ulrika sa...

Tack! Jag kompenserar bristande talang med tålamod och envishet. :D Annars kommer jag ingen vart och jag vill så mycket :D