torsdag 20 oktober 2016

Yttepytte på lina x 3

En del dagar är tyngre och tröttare än andra. Har en del tungt på jobb. Alla barn är inte trygga. Puh.

Så energin trött. Jag var trött. Får ägna lovet åt strategi-invention för att få med mat och dryck och återhämtning på schemat, så att jag sprallar på kvällen med hästarna.

Nu inget sprall, men dock så:

Ryktade Sockan. Kollade mjölken. Juvrena ser mindre ut och allt verkar ok. Stretchade halsen i stallgången. Vänstersidan var svår, men gick och framkallade många gäsp och miner. Gick ut, då regnet upphört och gjorde "lukta på din svans-flytta din bakdel-backa något steg" Sockan har ju väldigt lång svans. Det hjälper. Avslutade med att trycka under magen för rygglyft x 3. Microlyft, men ändå.

Manno borstade av honom med den lyxiga borsten som ser ut som en rotviska, men är gjord av tagel. Som en långstråig ryktborste. På gårdsplanen gjorde vi hela varv på bak och framdel åt båda håll med paus mellan för gäsp och grimaser. Höger sidan var mest grimasframkallande. Manno fick också återuppliva lukta på din svans-flytta din bakdel-backa något steg". Det gick finfint.

Freja och jag på gårdsplan, efter borstning, flytta rumpan runt och sedan stanna. Freja flyttar alltid lätt, men har lite svårare för att stanna, sluta och lägga av. Vi strävade på och kom till sans tillsammans. Fint. Gäst och grimas där med. Freja gjorde också "lukta på din svans-flytta din bakdel-backa något steg"och har fortfarande mycket svårare åt höger. Kommer inte till svansen. Jag måste komma ihåg att jobba med det.

Spritning av Manno och munspol av Freja + munvatten en mycket mörk torsdag. En vecka till lovet.
Här är vi, från när Sockan kom. De är sig så typiska på bilden.

Inga kommentarer: