torsdag 25 maj 2017

Freja i dag, tisdags och måndags + funderingar + lite brunst på Sockan.

Funderar på K.Rohlf-citatet högst upp på bloggen. Hur det ska sägas på svenska?
Google Translate föreslår:
Avkoppling behöver inte innebära avsaknad av energi. Nyckeln är att kunna ställa in kommunikationen så att du kan föreslå avslappning till hästen när som helst,var som helst, mitt i allt 

Inte helt lätt att ta till sig. Jag funderar något som så här;  avspändhet  och bibehållen energi kommer när man kan påminna sin häst om avspändhet oavsett var ni här, när det är och även om det är mitt i något och den förstår vad man menar.

Freja och jag förbereder oss för frihetsdressyr-kursen i Nösdala nästa helg. Så i måndags fockuserade vi på avspändhet, så det var mycket häng. I tisdags märkte jag att FUP inte fungerade alls och vi fick hålla på med det. Idag började vi på lina med lite backträning. Fem minuter i varje varv med fem varv trav, två varv galopp om och om igen. Lite öppna har vi gjort, vänt igenom volten, Fup funkade sådär. När vi är långt bort i hagen drar Freja efter ett tag. Men i dag kom hon tillbaka i vild galopp. Väldigt stilig. Men lite läskig, jag litar inte helt på hennes balans. Idag tränade vi 45 minuter, dagarna innan 30 minuter. Nu pressar jag upp det till en timme, för vi kommer att ha enskilda pass på 40 minuter och vi vill orka hela vägen.Inga kommentarer: