lördag 8 juli 2017

Planneringspyssel och märrar på lina.

Manno kom inte med i schemat i dag, för jag var för långsam och fastnade i planeringsbokspysslet.
Så han fick sin smörja bestående av Inotyol och Hästsalva på skapet. Det verkar lindra lki och bulnader. Han var nog sur för han gick i ulttra-rapid till hagen. Otto ledde Sockan och jag tog Freja och den långsamma Manno.

Sockan blev borstad, smord på mulen och i muggen på vänsterbak. Vi tränade i hagen i backen på lina. 4 x 3 minuter trav med god energi. Sedan 10 minuter flytta på rumpan och göra åttor i skritt. Sockan var fin och samarbetsvillig.

Borstade Freja. Vi gick till kolikvallen. Freja, på lina, fick kliva upp och ner tjugo gånger. Hon fick gå en åtta runt en stubbe, över vägen och upp för vallen. Sedan gick vi till vändplanen. Fem minuter trav och lite galopp där. Promenad hem, mötte en flock danskar med fem taxar, barn och barnvagn. Freja blåste upp sig lite, men det gick bra. Det gick också bra när hingstarna i Johans hage kallade på Freja. Ett och annat svarsgnägg, men annars var Freja kvar i arbete.

Utarbetar de där planeringsböckerna för hästarna. I Frejas och Mannos har jag börjat. I Frejas har jag gjort två uppslag och fyllt i en del för nästa vecka. Jag tänkte ha regnbilden som Kim tagit med Minna Telde som inspiration på framsidan och en på Freja i galopp. Jag har hämtat inspiration från Karen Rohlfs bok och även hittat en hel del andra träningsböcker för hästar på nätet, som jag lånat från. Jag ska verkligen ta mig samman och köra på nu. Det blir inte bättre om jag inte gör det nu.

och så en bild på Freja under.

På Manno och Sockans böcker har jag inte bestämt vad det ska vara för bilder. Får tänka lite till.

Inga kommentarer: